Η Unilever ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με την εταιρεία τροφίμων ENOUGH (πρώην BIO 3F) για να κυκλοφορήσει στην αγορά μια νέα σειρά προϊόντων. Η τεχνολογία ENOUGH χρησιμοποιεί μια μοναδική διαδικασία ζύμωσης μηδενικών αποβλήτων για την ανάπτυξη πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας. Οι φυσικοί μύκητες τρέφονται με ανανεώσιμη πρώτη ύλη, όπως σιτάρι και καλαμπόκι. Αυτό παράγει ABUNDA® μυκοπρωτεΐνη, ένα πλήρες συστατικό τροφής που περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, καθώς και υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.

Ο παγκόσμιος τομέας χωρίς κρέας βιώνει εκρηκτική ανάπτυξη καθώς οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο συνειδητοποιούν περισσότερο τον αντίκτυπο των ζωικών προϊόντων στην υγεία τους και στον πλανήτη. Πρόσφατες εκτιμήσεις δείχνουν ότι ο παγκόσμιος τομέας χωρίς κρέας θα φτάσει τα 290 δισεκατομμύρια δολάρια το 2035.

Η Enough έχει συνεργαστεί, με τη βρετανική εταιρεία λιανικής πώλησης Marks and Spencer, η οποία ξεκίνησε φέτος μια μονάδα που ονομάζεται «Innovation Hub», προκειμένου να εργαστεί για την οικοδόμηση βιώσιμων λύσεων τροφίμων, ειδικά στον τομέα των φυτών.
Αλεξάνδρα Γκίτση