Τρία χρόνια πριν από την προθεσμία που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση (η προθεσμία εκπνέει τον Ιούλιο του 2024), η Elopak παρουσίασε μια νέα συσκευασία.
Το πώμα, που έφτιαξε η Elopak, παραμένει συνδεδεμένο με το κουτί καθ ‘όλη τη διάρκεια ζωής του, βοηθώντας στην αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος των απορριμμάτων, διασφαλίζοντας ότι το πώμα απορρίπτεται σωστά.

Είναι επίσης το ελαφρύτερο βιδωτό καπάκι της Elopak μέχρι σήμερα, συμβάλλοντας στη μείωση της χρήσης πλαστικών. Όπως είπε ο CMO της Elopak, Patrick Verhelst: «Η αειφορία είναι ο κεντρικός μοχλός των προσπαθειών καινοτομίας μας στο Elopak, στις οποίες επιδιώκουμε συνεχώς να ανεβάζουμε το φραγμό και να βελτιώνουμε τις προηγούμενες επιδόσεις».

Η Elopak προσφέρει επίσης χαρτοκιβώτια χωρίς καπάκι. Το Pure-Pak Imagine είναι μια σύγχρονη έκδοση του αρχικού χαρτοκιβωτίου Pure-Pak της εταιρείας που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2020. Σχεδιασμένο με ένα εύκολο άνοιγμα, σύμφωνα με πληροφορίες περιέχει 46% λιγότερο πλαστικό και είναι «100% βασισμένο στο δάσος».

Αλεξάνδρα Γκίτση