Την είσοδό της στην ελληνική αγορά έκανε η Lightsource bp, μια από τις πιο γνωστές εταιρείες παγκοσμίως στην ανάπτυξη και διαχείριση έργων ηλιακής ενέργειας, μέσω της εξαγοράς 640MW από την Kiefer TEK. Ειδικότερα, η εταιρεία κατοχύρωσε 140MW στην πρόσφατη Κοινή Ανταγωνιστική Διαδικασία, δηλαδή 40% της συνολικής δημοπρατημένης ισχύος, «κλειδώνοντας» σε μία μέση τιμή των 38.5 € ανά MW. Τα συγκεκριμένα έργα αποτελούν ένα μέρος από τα 640ΜW έργων που θα εξαγοράσει η Lightsource bp από την Kiefer TEK, κάτι που την καθιστά έναν από τους μεγαλύτερους διαχειριστές και επενδυτές ηλιακής ενέργειας στη χώρα.

Έρχονται έργα ισχύος άνω των 200MWp
Με την παραπάνω εξέλιξη, η Ελλάδα γίνεται πλέον μια στρατηγική αγορά για την Lightsource bp, η οποία έχει παρουσία σε 14 χώρες με ένα χαρτοφυλάκιο εκτελεσμένων έργων ισχύος 3,5GW και υπό εκτέλεση διεθνή έργα δυναμικότητας 20GW. Μαζί με τα 140MW που κατοχυρώθηκαν στην πρόσφατη δημοπρασία, η Lightsource bp για τους επόμενους 24 μήνες, σχεδιάζει να εκτελέσει έργα ισχύος μεγαλύτερης από 200MWp. Πρόκειται για μια επένδυση περίπου 160 εκατομμυρίων ευρώ η οποία θα δημιουργήσει περισσότερες από 300 θέσεις εργασίας. Το συγκεκριμένο επενδυτικό πλάνο θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Kiefer TEK στους τομείς της αδειοδότησης και κατασκευής. Η παραγόμενη ενέργεια θα πωλείται είτε μέσω των Συμβάσεων Λειτουργικής Ενίσχυσης με τον ΔΑΠΕΕΠ στη συμφωνηθείσα τιμή αλλά και απευθείας σε μεγάλες επιχειρήσεις, προμηθευτές ενέργειας ή/και στο χρηματιστήριο ενέργειας.
O υπεύθυνος για την παγκόσμια ανάπτυξη της Lightsource bp κ. Βλάσιος Σουφλής δήλωσε: «Η συνεργασία μας με την Kiefer TEK ήταν καθοριστική για την εδραίωση μας στην Ελληνική αγορά. Συμφωνίες όπως η συγκεκριμένη, συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας και επιταχύνουν την ενεργειακή μετάβαση μέσα από τις επενδύσεις, την δημιουργία θέσεων εργασίας και την προσφορά καθαρής ενέργειας».