Ένα σημαντικό deal ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα από τον Όμιλο Ideal, εισάγοντάς τον στον κλάδο των τροφίμων. Ο Όμιλος Ideal, της οικογένειας Δαυίδ, μέχρι σήμερα ειδικευόταν στη διανομή λευκών οικιακών συσκευών και προϊόντων πληροφορικής και ψηφιακής ασφάλειας, στην παραγωγή λογισμικού και στην παροχή υπηρεσιών εμπιστοσύνης και λύσεων κυβερνοασφάλειας.

Την Παρασκευή, η Ideal ανακοίνωσε την απορρόφηση της εταιρείας Αστήρ Βυτογιάννης, που ασχολείται με την κατασκευή πωμάτων φιάλης, με μονάδα στον Αυλώνα Αττικής και της Three Cents, που δραστηριοποιείται στην παραγωγή ανθρακούχων αναψυκτικών που αναμειγνύονται με ποτά για τη δημιουργία κοκτέιλ αλλά και τόνικ, ηδύποτων, σιροπιών και παρασκευασμάτων για ποτοποιία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο συνολικός τζίρος και των τριών σχημάτων για το 2020 ανέρχεται σε 47,2 εκατομμύρια ευρώ. Εντωμεταξύ, σε αμφότερες τις εταιρείες έχει επενδύσει η Virtus International Partners, με επικεφαλής τον Λάμπρο Παπακωνσταντίνου, στην οποία συμμετέχουν επίσης η οικογένεια Κάτσου, ο όμιλος Olympia του Πάνου Γερμανού και οι τράπεζες Πειραιώς και Eurobank. Ειδικότερα, η Αστήρ Βυτογιάννης ελέγχεται κατά 51% από το fund VSEF της Virtus, με το υπόλοιπο 49% να το κατέχει ο Στέλιος Βυτογιάννης, ενώ η Three Cents ελέγχεται πλήρως από το VSEF.