Η πανδημία του COVID-19 και η γεωπολιτική και μακροοικονομική αβεβαιότητα, παρέχουν μια ευκαιρία στα ανώτατα στελέχη των οικονομικών διευθύνσεων, να επανεξετάσουν τον ρόλο τους και τον τρόπο σύνταξης των εταιρικών αναφορών, αναφέρει η έκτη ετήσια παγκόσμια έρευνα του Τμήματος Χρηματοοικονομικών Λογιστικών Συμβουλευτικών Υπηρεσιών (FAAS) της ΕΥ, με τίτλο «How can corporate reporting connect your business to its true value?».
Περισσότεροι από 1.000 CFOs, προβλέπουν ότι οι οικονομικές διευθύνσεις θα κάνουν στροφή προς ένα πιο έξυπνο λειτουργικό μοντέλο, με το 53% να πιστεύουν ότι περισσότερες από τις μισές διεργασίες που σχετίζονται με τις χρηματοοικονομικές και εταιρικές αναφορές, θα διεκπεραιώνονται από την Τεχνητή Νοημοσύνη μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Συγχρόνως, το 54% θεωρεί πιθανό η οικονομική διεύθυνση να βασίζεται σε συστήματα blockchain.
Πάντως, το 66% υποστηρίζει ότι η ζήτηση για οικονομικές προγνώσεις έχει αυξηθεί το τελευταίο έτος, όπως και η αναζήτηση δεδομένων για θέματα ESG.