Ολοκληρώθηκαν τα εγκαίνια των δυο νέων σύγχρονων μονάδων της ΔΩΔΩΝΗ για την παραγωγή φυτικών προϊόντων και τη συσκευασία σκληρών τυριών στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της, στην Ελεούσα Ιωαννίνων. Οι νέες μονάδες, συνολικού προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ, αποτελούν μέρος του πενταετούς αναπτυξιακού πλάνου που έχει δρομολογήσει η διοίκηση της εταιρείας. Οι δύο μονάδες είναι εξοπλισμένες με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και η λειτουργία τους θα ξεκινήσει άμεσα, ενώ θα οδηγήσει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, με την ΔΩΔΩΝΗ αποτελεί έναν από τους κυριότερους και μεγαλύτερους εργοδότες στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου.

Τα επίσημα εγκαίνια έκανε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι η ΔΩΔΩΝΗ, ως εμβληματική γαλακτοβιομηχανία, είναι ταυτισμένη με τον τόπο των Ιωαννίνων και της Ηπείρου, έχοντας επιδείξει σημαντική αναπτυξιακή πορεία και μεγάλα επιτεύγματα τα τελευταία χρόνια. Επιπλέον, τόνισε πως η ανάπτυξη του τόπου σχετίζεται με την ανάπτυξη στο πεδίο, η οποία επιτυγχάνεται μέσα από νέες επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας και συνεργασίες με παραγωγούς, δημιουργώντας συνολική ευημερία για την τοπική κοινωνία, ενώ επισήμανε πως το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την προστασία της ελληνικής φέτας και την στήριξη του πρωτογενούς τομέα και της κτηνοτροφίας παραμένει ιδιαίτερα μεγάλο.

Ο κ. Μιχάλης Παναγιωτάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΩΔΩΝΗ στην ομιλία του σημείωσε πως: «Σήμερα, γιορτάζουμε κάτι παραπάνω από την έναρξη λειτουργίας των νέων μας παραγωγικών μονάδων. Γιορτάζουμε τα 60 χρόνια από την ίδρυση της ΔΩΔΩΝΗ. Εδώ και μια δεκαετία έχει ξεκινήσει μία νέα εποχή για την εταιρεία και νιώθουμε πολύ περήφανοι γι’ αυτό. Τα εγκαίνια των δύο νέων μονάδων αποτελούν μερικούς πολύ σημαντικούς κρίκους στο συνολικό οικοδόμημα για την περαιτέρω διείσδυση μας σε νέες κατηγορίες και ομάδες καταναλωτών. Ευχαριστούμε πολύ τους ανθρώπους της ΔΩΔΩΝΗ, τους παραγωγούς μας και όλους όσους συνέβαλαν γρήγορα και άμεσα στην έγκαιρη ολοκλήρωση των έργων».