Μια συμφωνία που θα της εξασφαλίσει την επέκταση αλλά και την ανάπτυξή της, «έκλεισε» η ελληνική startup Augmenta Agriculture Technologies. Η Augmenta ανακοίνωσε την εξαγορά της από τη CNH Industrial, μια παγκόσμιας κλάσης εταιρεία μηχανικού εξοπλισμού και υπηρεσιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2018 η Augmenta παρέχει σε αγρότες προϊόντα και υπηρεσίες σχετικά με τη διαχείριση των εισροών σε καλλιέργειες και την ανάλυση των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και συνεργαζόταν με τη CNH Industrial και τη θυγατρική της, Raven.

Η συνεργασία τους ενισχύθηκε το 2021 όταν η CNH Industrial απέκτησε μειοψηφικό ποσοστό μετοχών και εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Augmenta.
Η CNH Industrial εξαγόρασε το 100% των μετοχών της Augmenta Holding SAS έναντι 110 εκατομμυρίων δολαρίων. Η ελληνική startup θα ενσωματωθεί στρατηγικά στη Raven ως μέρος των τεχνολογικών προϊόντων γεωργίας ακριβείας της εταιρείας. Σημειώνεται πως η Augmenta θα διατηρήσει τους υπαλλήλους της και θα επενδύσει στρατηγικά στην τοποθεσία της στην Αθήνα, ως κόμβο καινοτομίας. Με αυτή την εξαγορά, η Augmenta στοχεύει στο να ενισχύσει τον αντίκτυπό της, ενώ η CNH Industrial θα προσφέρει εξελιγμένη τεχνολογία με απρόσκοπτο τρόπο στους πελάτες της μέσω του κλάδου της για τον αυτοματισμό εισροών σε χωράφια.

Πού αποσκοπεί η εξαγορά
«Είμαστε χαρούμενοι που θα γίνουμε μέρος της CNH Industrial και θα συνεχίσουμε να χτίζουμε μαζί εξελιγμένες τεχνολογικές λύσεις που θα προσφέρουν ένα πιο βιώσιμο μέλλον για τους αγρότες κάθε μεγέθους και για το περιβάλλον», δήλωσε σχετικά ο Γιώργος Βαρβαρέλης, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Augmenta. «Η υπερσύγχρονη τεχνολογική αγρονομική αντίληψη σε συνδυασμό με τον υψηλής ποιότητας γεωργικό και τεχνολογικό εξοπλισμό της CNH Industrial θα δώσει ένα πλεονέκτημα στους αγρότες στις καθημερινές γεωργικές πρακτικές τους, το οποίο θα προσφέρει αυξημένες αποδόσεις, ακρίβεια στις εφαρμογές τους και κερδοφορία» κατέληξε ο κ. Βαρβαρέλης.