Μια νέα σελίδα ανοίγει στην ιστορία της FARMA-CHEM, που από το 1955 δραστηριοποιείται στο χώρο της εμπορίας και διάθεσης φυτοπροστατευτικών προϊόντων, λιπασμάτων και προϊόντων δημόσιας υγείας. Μετά από την πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, η κα Λητώ Μυλωνά εκλέχθηκε ως η πρώτη γυναίκα Διευθύνουσα Σύμβουλος της FARMA-CHEM.

Οι «αποσκευές» κι οι στόχοι της νέας Διευθύνουσας Συμβούλου
Η κα Μυλωνά αποτελεί διάδοχο της νεότερης γενιάς της οικογένειας FARMA-CHEM και έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων και Marketing. Το 2014 εντάχθηκε στο δυναμικό της εταιρείας και από το 2017 έως και σήμερα διατελεί μέλος του ΔΣ. Από την ένταξη της στην εταιρεία μέχρι σήμερα, έχει περάσει από διάφορες διοικητικές θέσεις, με πιο πρόσφατη αυτή της Product Manager στο τμήμα προϊόντων Δημόσιας Υγείας. Μαζί με την υπάρχουσα διευθύνουσα ομάδα, τον κ. Σωτήριο Ι. Μυλωνά και τον κ. Βασίλειο Ι. Μυλωνά, η νέα Διευθύνουσα Σύμβουλος θα κληθεί να συνεισφέρει στην υλοποίηση του νέου επενδυτικού σχεδιασμού της εταιρείας.

«Το νεαρό της ηλικίας της, καθώς και η προσήλωσή της στην επίτευξη στόχων θα συμβάλουν καθοριστικά στη νέα σελίδα που ανοίγεται για την FARMA-CHEM SA. Η ενίσχυση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων της εταιρίας σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς και η αύξηση του κύκλου εργασιών μέσω νέων καινοτόμων προϊόντων, που θα οδηγήσουν στη βιώσιμη ανάπτυξη, θα είναι οι κύριοι άξονες πάνω στους οποίους θα εργαστεί η κα Μυλωνά» σημειώνει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωσή της.

Προσήλωση στις επενδύσεις
Τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα έδωσαν την απαραίτητη ώθηση στην εταιρεία να καταρτίσει ένα φιλόδοξο επενδυτικό πλάνο. Σημειώνεται πως η εταιρεία που εδρεύει στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου Θεσσαλονίκης, το 2021 κατέγραψε καθαρό κύκλο εργασιών ίσο με 19.453.847,01 ευρώ, σε σχέση με το 2020 που έφτασε τα 18.521.053,51 ευρώ. Ακόμη ένα κίνητρο για την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας είναι κι οι συνεργασίες που έχει δημιουργήσει σε πάνω από 20 χώρες σε όλο τον κόσμο, αυξάνοντας τις εξαγωγές της την τελευταία πενταετία κατά 60%.

Ως εκ τούτου, το 2022 η FARMA-CHEM έθεσε σε εφαρμογή μια στρατηγική ανάπτυξης – εξωστρέφειας και ανταγωνιστικότητας, σχεδιάζοντας επενδύσεις, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων αφορά στην ουσιαστική αναβάθμιση της υπάρχουσας μονάδας παραγωγής μέσω της επέκτασης των εγκαταστάσεων και την αναβάθμιση του εξοπλισμού της με νέα, σύγχρονα, αυτοματοποιημένα μηχανήματα παραγωγής.

Υπενθυμίζεται πως έχει ήδη εγκριθεί η υπαγωγή στον αναπτυξιακό νόμο του επενδυτικού σχεδίου της εταιρείας που αφορά στην επέκταση της δυναμικότητας της μονάδας παραγωγής, τυποποίησης και συσκευασίας φυτοφάρμακων και λιπασμάτων. Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο είναι συνολικού́ επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους ίσου με 1.379.865,36 ευρώ. Πέραν των επενδύσεων, η FARMA-CHEM παραμένει προσηλωμένη και στην διασφάλιση της ποιότητας στην παραγωγή της, καθώς εφαρμόζει πιστοποιημένα Πρότυπα Λειτουργίας όπως το ISO 9001:2015 – Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας και το ISO45001:2018 – Σύστημα Διαχείρισης Υγείας & Ασφάλειας στην Εργασία.