Με ταχείς ρυθμούς υλοποιεί την στρατηγική της για βιώσιμη ανάπτυξη η Κρι Κρι. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τον κ. Κων/νο Τραγούδα, Επικεφαλής Αειφόρου Ανάπτυξης που μίλησε στο INDUSTRY, προχώρησε στην κατασκευή ενός συστήματος περιβαλλοντικής υποδομής, όπου επεξεργάζονται τα λύματα της βιομηχανίας και ο ορός γάλακτος και παράγεται βιοαέριο. Το βιοαέριο χρησιμοποιείται είτε ως καύσιμο προς παραγωγή ατμού, αντικαθιστώντας μέρος του φυσικού αερίου, είτε οδηγείται στη μονάδα συμπαραγωγής 1MW για παραγωγή ενέργειας και θερμότητας.
Η μονάδα συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος, στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα ενώ ταυτόχρονα μειώνει τα λειτουργικά έξοδα με αποτέλεσμα τη συγκράτηση των τιμών των προϊόντων. Επίσης, η παραγωγή πράσινης ενέργειας και η εξοικονόμηση φυσικού αερίου βοηθάνε στην ενεργειακή σταθερότητα της χώρας.

Οι δράσεις της Κρι Κρι περιλαμβάνουν και εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου 3MW στις στέγες των κτιρίων, για χρήση της παραγόμενης ενέργειας εντός της βιομηχανίας. «Έχουμε λάβει ήδη την άδεια για 1MW, και αναμένουμε την οριστική προσφορά σύνδεσης και για τα υπόλοιπα 2MW» σημειώνει ο Επικεφαλής Αειφόρου Ανάπτυξης. Υπενθυμίζει τέλος, πως μεγάλη αξία για την Κρι Κρι έχει η και η βιώσιμη συσκευασία, υλοποιώντας έτσι δράσεις όπως η μείωση του βάρους του πλαστικού, καθώς και η αντικατάσταση μέρους του από βιοπαραγόμενο πλαστικό.