Την υπογραφή προσυμφώνου αγοράς από τη ΔΕΛΤΑ του 70% των μετοχών της τυροκομικής εταιρείας Κουρέλλας Α.Ε. ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Όμιλος Vivartia. Σημειώνεται ότι το 30% της εταιρείας θα παραμείνει στην οικογένεια Κουρέλλα. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για μια ανερχόμενη εταιρεία, η μεγέθυνση της οποίας θα βοηθηθεί ιδιαίτερα από τις συνέργειες που θα αποκτήσει με την ένταξή της στην οικογένεια της ΔΕΛΤΑ.

Οι υπεσύγχρονες εγκαταστάσεις που αποκτά η ΔΕΛΤΑ
Η εταιρία Κουρέλλας Α.Ε. είναι μια σύγχρονη τυροκομική μονάδα 4.000 τ.μ. σε έκταση 15 στρεμμάτων στα Γρεβενά, με 90% εξαγωγική δραστηριότητα. Η γκάμα της αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από βιολογικά & φυτικά (plant based) προϊόντα, διακρίνεται δε για την καινοτομία και την εξωστρέφειά της ενώ τα προϊόντα της εταιρίας εξάγονται σήμερα σε αρκετές χώρες στο εξωτερικό (Ευρώπη, Αραβικές χώρες, Αμερική). Σημειώνεται επίσης ότι η Κουρέλλας Α.Ε. διαθέτει ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο ζωοτροφών 3.000 τ.μ. σε έκταση 10 στρεμμάτων, καθώς και μια πρότυπη φάρμα παραγωγής βιολογικού αγελαδινού γάλακτος 4.000 τ.μ. σε έκταση 30 στρεμμάτων στην περιοχή των Γρεβενών.

Τέλος, η Κουρέλλας Α.Ε. έχει δημιουργήσει από το 2013 το concept MIA FETA – FETA BAR, με το κατάστημα στη Θεσσαλονίκη να αποτελεί pilot store για την προβολή των προϊόντων της εταιρίας και την ανάδειξη της Ελληνικής γαστρονομίας. Η κίνηση αυτή είναι ένα βήμα εμπλουτισμού του χαρτοφυλακίου δραστηριοτήτων και προϊόντων της ΔΕΛΤΑ σύμφωνα με τις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες και τις τάσεις του Έλληνα καταναλωτή. Αναφορικά με τα οικονομικά στοιχεία της εξαγοραζόμενης εταιρείας, η Κουρέλλας το 2021 πέτυχε τζίρο της τάξεως των 12.500 εκατ. ευρώ, με EBITDA στα 1.500 εκατ. ευρώ.