Εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «RONTIS HELLAS A.E.B.E.», με απόφαση του Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακών Νόμων και Άμεσων Ξένων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης. Η επένδυση αναφέρεται στην επέκταση παραγωγικής δυναμικότητας εργοστασίου φαρμάκων και ιατροτεχνολογικών προϊόντων με κτηριακή επέκταση και προσθήκη νέου μηχανολογικού εξοπλισμού στη ΒΙ.ΠΕ Λαρίσης της Δημοτικής Ενότητας Μακρυχωρίου και είναι συνολικού επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους ίσου με 8.100.000 ευρώ.

Ποια είναι η ελβετική Rontis
Η Rontis διαθέτει δύο εργοστάσια τελευταίας τεχνολογίας σε έρευνα και ανάπτυξη, παραγωγή και συσκευασία προϊόντων επεμβατικής καρδιολογίας και ακτινολογίας, αναλώσιμων προϊόντων νεφρολογίας και συσκευών έγχυσης υγρών. Η Rontis είναι μία ελβετική πολυεθνική ιατροφαρμακευτική εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 1986 από μία ομάδα διακεκριμένων επαγγελματιών με μακρά εμπειρία στον ευρύτερο τομέα της υγείας. Στα πρώτα της βήματα, η εταιρεία συνεργάστηκε στενά με διεθνώς αναγνωρισμένους κατασκευαστές παραγωγής ιατρικών συσκευών προκειμένου να διανείμει τα προϊόντα τους και να παρουσιάσει στην αγορά τις τεχνολογίες τους, σε αγορές οι οποίες στερούνταν κατάλληλης τεχνογνωσίας, αποτελεσματικής αποθήκευσης και διανομής. Στα χρόνια που ακολούθησαν, η Rontis αποφάσισε να επεκτείνει τη δραστηριότητά της από τη διανομή στην εσωτερική παραγωγή ιατρικών συσκευών.

Στα πλαίσια αυτά, επένδυσε δεόντως σε δύο εργοστάσια παραγωγής και κατάφερε σε μικρό χρονικό διάστημα να δημιουργήσει εμπορικό όνομα άρρηκτα συνδεδεμένο με την καινοτομία και την αξιοπιστία. Η είσοδος στην αγορά της Βρεφικής Διατροφής και των Καταναλωτικών Προϊόντων Υγείας υπήρξε ορόσημο στην επεκτατική δραστηριότητα της εταιρείας θέτοντας τα θεμέλια για την παραγωγή προϊόντων βρεφικής και παιδικής διατροφής, καθώς και δερμοκαλλυντικών προϊόντων.