Την παρουσίαση των νέων προγραμμάτων αλλά και των νέων χρηματοδοτικών εργαλείων για επενδύσεις που έρχονται προς όφελος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, παρουσίασε η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα στις 27 Ιουνίου, στο Διοικητικό Συμβούλιο του Β.Ε.Α., δια στόματος του Γενικού Διευθυντή της, κ. Στ. Σουγιουτζόγλου. Σύμφωνα με τον κ. Σουγιουτζόγλου, το φθινόπωρο η Αναπτυξιακή Τράπεζα θα προχωρήσει στο σχεδιασμό νέων χρηματοδοτικών εργαλείων για επενδύσεις έως και 20 εκατ. ευρώ, που θα κατευθύνονται σε τρεις πυλώνες:

– Πράσινη ανάπτυξη ακόμη και για την αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού

– Ψηφιακή αναβάθμιση τεχνολογικού εξοπλισμού επιχειρήσεων

– Επενδύσεις γενικής φύσεως

Στη συνέχεια, ο κ. Σουγιουτζόγλου παρουσίασε τα νέα προϊόντα της Τράπεζας, όπως:
– το Ταμείο Εγγυοδοσίας Δανείων Επιχειρήσεων Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων, για να παρέχει εγγύηση σε δάνεια μέσω των συνεργαζόμενων Τραπεζών, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στη χρηματοδότηση οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο παραγωγής οπτικοακουστικών έργων και

– το Ταμείο Εγγυοδοσίας Καινοτομίας, που είναι το πρώτο χρηματοδοτικό εργαλείο με στόχο να στηρίξει τις καινοτόμες νεοσύστατες και υφιστάμενες Πολύ μικρές, Μικρές και Μεσαίες επιχειρήσεις, για πρώτη φορά, με παροχή εγγύησης σε δάνειο και επιχορήγηση σε ποσοστό 20% του δανειακού κεφαλαίου.