Η Ελλάδα, πλέον στην 21η θέση του δείκτη RECAI, στοχεύει να διπλασιάσει την εγκατεστημένη χωρητικότητα παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας στα 19GW, μέχρι το 2030, σύμφωνα με την 59η έκδοση της εξαμηνιαίας παγκόσμιας έκθεσης της EY, Renewable Energy Country Attractiveness Index (RECAI).

Η ελκυστικότητα της Ελλάδας ως προς τις επενδύσεις σε ΑΠΕ, αυξήθηκε σημαντικά στο διάστημα που μεσολάβησε από την προηγούμενη έκδοση της έκθεσης τον Οκτώβριο του 2021, με τη χώρα να «κερδίζει» ακόμη τρεις θέσεις στη σχετική κατάταξη, καταλαμβάνοντας την 21η θέση, ανάμεσα σε 40 άλλα κράτη – μια ιστορικά υψηλή επίδοση, για τρίτη συνεχόμενη έκδοση του δείκτη RECAI. Αυτή η βελτίωση, σύμφωνα με την έκθεση της EY, οφείλεται στη στόχευση της Ελλάδας να διπλασιάσει την εγκατεστημένη χωρητικότητα παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας, σε περίπου 19GW, μέχρι το 2030, και στην πρόσφατη λειτουργία ενός φωτοβολταϊκού πάρκου με πάνελ διπλής όψης, ισχύος 204MW, ένα από τα μεγαλύτερα στο είδος του στην Ευρώπη.

Σχολιάζοντας τις επιδόσεις της Ελλάδας, ο κος Τάσος Ιωσηφίδης, Εταίρος και Επικεφαλής του Τμήματος Συμβούλων Εταιρικής Στρατηγικής και Συναλλαγών της EY Ελλάδος, δήλωσε: «Το γεγονός ότι στο περιβάλλον αυτό, η Ελλάδα εξακολουθεί να βελτιώνει σημαντικά τη θέση της ως ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις στις ΑΠΕ, επιβεβαιώνει ότι κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Για να υλοποιηθούν, ωστόσο, οι φιλόδοξοι στόχοι που έχουμε θέσει, θα χρειαστούν και περαιτέρω παρεμβάσεις στο ρυθμιστικό και το αδειοδοτικό πλαίσιο. Δε χωρά εφησυχασμός».