Νέες επενδύσεις εκατομμυρίων εντάχθηκαν στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου το τελευταίο διάστημα, οι οποίες περιλαμβάνουν την ίδρυση νέων μονάδων, αλλά και την επέκταση δυναμικότητας και τον εκσυγχρονισμό υπαρχόντων μονάδων από εταιρείες του βιομηχανικού κλάδου.

Πιο αναλυτικά:
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ενέκρινε την υπαγωγή στο καθεστώς ενίσχυσης της Γενικής Επιχειρηματικότητας επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «Ακτίνα Ανώνυμος Εταιρεία Βιομηχανική Εμπορική Διανομών και Αντιπροσωπειών». Η επένδυση αναφέρεται στην ίδρυση μονάδας παραγωγής και συσκευασίας πρώτων υλών ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας, στον Δήμο Τανάγρας και είναι συνολικού επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους ίσου με 2.270.979 ευρώ. Επίσης ο ίδιος Περιφερειάρχης ενέκρινε επενδυτικό σχέδιο της επιχείρησης «Nuevo A.E.» που αναφέρεται στην επέκταση δυναμικότητας υφιστάμενης παραγωγικής μονάδας παρασκευασμένων ζωοτροφών για ζώα που εκτρέφονται σε αγροκτήματα στον Δήμο Τανάγρας. Η επένδυση είναι συνολικού επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους ίσου με 2.702.148,50 ευρώ.

Παράλληλα με απόφαση του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ενέκρινε την υπαγωγή στον Αναπτυξιακό Νόμο του επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «Mecanotehnica ABETE». Η επένδυση αναφέρεται στην επέκταση δυναμικότητας και εκσυγχρονισμό μονάδας κατασκευής μεταλλικών πωμάτων, στον Δήμο Τανάγρας. Το συνολικό επιλέξιμο και ενισχυόμενο κόστος κόστος είναι 640.100 ευρώ.
Με απόφαση του Προϊσταμένου της Γενικής Διευθυνσης Αναπτυξιακών Νόμων και Άμεσων Ξένων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «Κωστόπουλος Παντελίδης Ι.Κ.Ε.» (υπό σύσταση).

Η επένδυση αναφέρεται στη δημιουργία νέας μονάδας παροχής υπηρεσιών Third Party Logistics», στη ΒΙ.ΠΕ. Πάτρας της Δημοτικής Ενότητας Ωλενίας, στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Η επένδυση είναι συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 4.989.399,23 ευρώ και συνολικού ενισχυόμενου κόστους ίσου με 4.905.863,00 ευρώ. Στις 30 Μαΐου με απόφαση του ίδιου Προϊσταμένου εγκρίθηκε η υπαγωγή στον Αναπτυξιακό επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «Φράγκος Αντώνιος Μονοπρόσωπη Ι.Κ.Ε.» (υπό σύσταση), που αναφέρεται «στη δημιουργία νέας μονάδας παροχής υπηρεσιών Third Party Logistics» στη Δημοτική Ενότητα Μακρυχωρίου του Δήμου Τεμπών της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Η επένδυση είναι συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 5.431.178,30 ευρώ και συνολικού ενισχυόμενου κόστους ίσου με 5.327.554,30 ευρώ.