Μιλώντας στο Ελληνο-Ισπανικό Επιχειρηματικό Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24/5 στην Αθήνα, ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, ανέδειξε τις προοπτικές για την περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων Ελλάδας-Ισπανίας στο διαρκώς βελτιούμενο επενδυτικό περιβάλλον της χώρας μας.

Επιπλέον, επισήμανε ότι η Ελλάδα γίνεται ενεργειακός κόμβος για την μεταφορά φυσικού αερίου αλλά και ηλεκτρικού ρεύματος προς την κεντρική Ευρώπη, γεγονός που παρουσιάζει επενδυτικές ευκαιρίες στον τομέα των ΑΠΕ. Οι συζητήσεις κατά τη διάρκεια του φόρουμ -στο οποίο συμμετείχαν 17 ισπανικές εταιρίες και περισσότερες από 50 ελληνικές- επικεντρώθηκαν στους τομείς των υποδομών, των μεταφορών, της ενέργειας και των ανανεώσιμων πηγών, καθώς και της διαχείρισης υδάτων και αποβλήτων, ενώ επιβεβαιώθηκε το ενεργό ενδιαφέρον των ισπανικών εταιρειών για επιχειρηματικές συνεργασίες στην Ελλάδα.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος, ο ΓΓ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας και πρόεδρος της Enterprise Greece, Ιωάννης Σμυρλής, εξέφρασε την πεποίθηση ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια για περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών. Ο κ. Σμυρλής παρουσίασε συνοπτικά τις επενδυτικές ευκαιρίες σε διάφορους τομείς της ελληνικής οικονομίας και προσκάλεσε τους Ισπανούς επιχειρηματίες να τις αξιοποιήσουν. «Νέοι κλάδοι όπως οι ΑΠΕ και η τεχνολογία μπορούν να αποτελέσουν την βάση της εμβάθυνσης των διμερών οικονομικών μας σχέσεων» επισήμανε, κλείνοντας την παρέμβασή του.