Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ενέκρινε τη χορήγηση δεκαετούς δανείου ύψους 75 εκατ. ευρώ στην Εlval, τον τομέα έλασης αλουμινίου της ElvalHalcor, χρηματοδοτώντας το 50% της νέας της επένδυσης.

H νέα επένδυση αφορά στην υλοποίηση της δεύτερης φάσης του πενταετούς επενδυτικού προγράμματος της ElvalHalcor με επιπλέον 150 εκατ. ευρώ, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι αύξησης της παραγωγικής δυναμικότητας του εργοστασίου της Εlval στα Οινόφυτα, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση για προϊόντα άκαμπτης συσκευασίας και άλλα προϊόντα αλουμινίου που ισχυροποιούνται λόγω των διεθνών μεγα-τάσεων.

Η επένδυση αυτή, αποτελούμενη από ένα νέο ψυχρό έλαστρο, μια νέα γραμμή βαφής με τον αντίστοιχο εξοπλισμό, έναν νέο φούρνο απολακοποίησης και αυξημένη δυναμικότητα για παραγωγή πλακών, θα συμβάλει σημαντικά στη μείωση του συνολικού αποτυπώματος της εταιρείας. Η απόδοση των νέων μηχανών θα υποστηρίξει τους στόχους μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας του εργοστασίου και θα ελαττώσει τα ποσοστά επιστροφών, μειώνοντας έτσι το περιβαλλοντικό και αποτύπωμα άνθρακα της εταιρείας.

Η επένδυση είναι πλήρως εναρμονισμένη με τις αρχές του Industry 4.0 και αναμένεται να δημιουργήσει 114 νέες θέσεις εργασίας.
«Η αύξηση της παραγωγικότητας, η καινοτομία και η εξωστρέφεια αποτελούν στρατηγικούς πυλώνες ανάπτυξης για την Elval. Το δάνειο της ΕΙΒ θεμελιώνει το τεχνολογικά πρωτοπόρο πλάνο επενδύσεων του τομέα έλασης αλουμινίου της ElvalHalcor, ενισχύει την παρουσία της ελληνικής βιομηχανίας στην πρώτη γραμμή των παγκόσμιων μεγα-τάσεων και συμβάλλει στην κυκλική και ψηφιακή οικονομία, στην ενεργειακή μετάβαση καθώς και στην επίτευξη του στόχου για κλιματική ουδετερότητα», δήλωσε ο κ. Μιχάλης Στασινόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. της ElvalHalcor.