Οικονομικές επιδόσεις-ρεκόρ κατέγραψε κατά την περσινή χρήση η ελληνική φαρμακοβιομηχανία ΒΙΑΝΕΞ ΑΕ. Με ενοποιημένες πωλήσεις 405,9 εκατ. ευρώ, σημείωσε αύξηση της τάξης του 9,4% σε σχέση με το 2020, πετυχαίνοντας τον υψηλότερο τζίρο ανάμεσα σε όλες τις εγχώριες φαρμακοβιομηχανίες. Τα κέρδη προ φόρων και αποσβέσεων από τα 12,1 εκατ. ευρώ έφτασαν στα 27,6 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι για τη διετία 2021-2022 είναι σε εξέλιξη πολλά μεγάλα και καινοτόμα προγράμματα, με τη συνολική επένδυση να φτάνει τα 40 εκατ. ευρώ, ως κάτωθι:

1. Εξαγορά και αναβάθμιση των πρώην εγκαταστάσεων της Beiersdorf, επένδυση ύψους 9,5 εκατ. ευρώ. Στόχος, η μετέγκατασταση της θυγατρικής εταιρείας ΒΙΑΝ και η επέκταση / αναβάθμιση των αποθηκευτικών χωρών της ΒΙΑΝΕΞ

2. Νέα γραμμή για την παραγωγή φιαλιδίων και αμπουλών, επένδυση ύψους 4 εκατ. ευρώ. Θα διπλασιάσει την παραγωγική δυναμικότητα στις συγκεκριμένες φαρμακοτεχνικές μορφές.

3. Αναβάθμιση στείρων χώρων και εγκατάσταση νέων γραμμών παραγωγής, επένδυση ύψους 3,5 εκατ. ευρώ.

4. Δημιουργία Ερευνητικού Κέντρου στη Βιομηχανική Ζώνη Πατρών για την ανάπτυξη νέων φαρμακευτικών προϊόντων, επένδυση 10 εκατ. ευρώ. Το συγκεκριμένο project θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2023.

5. Επέκταση στα Βαλκάνια. Πρόκειται για τη Δημιουργία Δικτύου Πωλήσεων στις Βαλκανικές Χώρες, επένδυση 2 εκατ. ευρώ.
«Το 2021 υπήρξε για τη ΒΙΑΝΕΞ πραγματικά μια χρονιά – ρεκόρ, με αυξημένους τους οικονομικούς μας δείκτες σε πολύ μεγάλα ποσοστά σε σύγκριση με τα 5-6 τελευταία χρόνια», σημειώνει ο Δ/νων σύμβουλος, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, προσθέτοντας ότι «δε σταματήσαμε να επενδύουμε τόσο στους ανθρώπους μας, αυξάνοντας το δυναμικό μας, όσο και στην κοινωνία εν γένει».