Ένα ενδιαφέρον, όσο και ανησυχητικό, στοιχείο προκύπτει από την αναλυτική αξιολόγηση στην οποία προχώρησε η Coca-Cola HBC το 2021 αναφορικά με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στη διαθεσιμότητα και στο κόστος του νερού στα εργοστάσιά της και στις αγορές που δραστηριοποιείται, με βάση διάφορα κλιματικά σενάρια.

Σύμφωνα με το FOODReporter, ακόμα και στο αισιόδοξο σενάριο, που προϋποθέτει έναν κόσμο με σταθερή οικονομική ανάπτυξη και σταθερά βήματα προς την επίτευξη των παγκόσμιων κλιματικών στόχων, η Ελλάδα είναι μεταξύ των χωρών που χαρακτηρίζονται ως «περιοχές κινδύνου νερού» (waterrisk areas), μαζί με την Ιταλία, τη Ρωσία, την Κύπρο κ.α.

Σε αυτό το σενάριο, εκτιμάται ότι σε αυτές τις περιοχές «προτεραιότητας νερού», τα ετήσια έξοδα νερού της Coca-Cola HBC θα αυξηθούν κατά 40% έως το 2030 και κατά 42% έως το 2040, ενώ θα απαιτηθούν κεφαλαιουχικές δαπάνες ύψους 42 εκατ. ευρώ έως το 2030 και 79 εκατ. ευρώ έως το 2040. Δράσεις που μπορούν να αναληφθούν για την αντιμετώπιση των κινδύνων αυτών, σύμφωνα με την ανάλυση, είναι η προστασία και αποκατάσταση υδάτινων πόρων, η αποθήκευση βρόχινου νερού και οι βελτιώσεις σε υποδομές, ώστε οι κοινότητες να έχουν καλύτερη πρόσβαση σε νερό.