Αύξηση πωλήσεων, βελτίωση καθαρής θέσης και μείωση του τραπεζικού δανεισμού παρουσίασε ο Όμιλος Lavipharm κατά το έτος 2021, παρά τις συνεχείς προκλήσεις λόγω της πανδημίας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Μετά από 6 συναπτά έτη ανάπτυξης και κερδοφορίας, πατώντας γερά στα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα, μελετώντας κι εξετάζοντας ευκαιρίες και προκλήσεις, σχεδιάζουμε προσεκτικά και με όραμα την επόμενη μέρα της Lavipharm», δήλωσε σχετικά ο Τηλέμαχος Λαβίδας, Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.

Συγκεκριμένα, οι ενοποιημένες πωλήσεις, μετά την αφαίρεση των rebates και clawbacks, ανήλθαν σε €39,7 εκατ. έναντι €37,6 εκατ. το 2020, παρουσιάζοντας αύξηση 5,5%. Το Μικτό Κέρδος διαμορφώθηκε σε €15,9 εκατ. έναντι 16,2 εκατ. το 2020, μειωμένο κατά 2,1% λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων για rebates και clawbacks. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Όμιλος, λόγω της λειτουργικής του κερδοφορίας, το 2021 μείωσε περαιτέρω τον τραπεζικό του δανεισμό κατά το ποσό των €2,2 εκατ., συνεχίζοντας την πρακτική που ακολουθεί σταθερά την τελευταία πενταετία. Όσον αφορά στα οικονομικά μεγέθη της μητρικής εταιρείας Lavipharm AE, ο Κύκλος Εργασιών διαμορφώθηκε σε €20,2 εκατ. έναντι 20,8 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Η στρατηγική της εταιρείας προϋποθέτει την στήριξη και τον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής βάσης της και για το λόγο αυτό, έχει ήδη προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 1,9 εκατ., οι οποίες περιλαμβάνουν και νέο μηχανολογικό εξοπλισμό. Ο Όμιλος και η εταιρεία στοχεύουν, μεταξύ άλλων, στην ανάπτυξη και παραγωγή νέων προϊόντων για συμπληρωματικές αγορές, με σκοπό να εξασφαλιστούν σημαντικοί πόροι και να διευρυνθεί το πελατολόγιο των δραστηριοτήτων της.

Επιπλέον, στη διεθνή αναγνώριση του υψηλού «know-how» της Εταιρείας (σε επίπεδο R&D, Παραγωγής και Ποιοτικού Ελέγχου) ως προς την ανάπτυξη διαδερμικών συστημάτων, που δημιουργεί στέρεη βάση για συνεργασίες αναφορικά με την παραγωγή και την κυκλοφορία νέων προϊόντων. Ήδη η εταιρεία προχωράει τις διαδικασίες μεταφοράς τεχνολογίας προκειμένου να είναι σε θέση να παράγει ένα νέο διαδερμικό προϊόν για το καρδιαγγειακό σύστημα.