Σε συνεργασία στον κλάδο της ενέργειας και της αγροτικής ανάπτυξης προχωρούν το Τμήμα Γεωργικών Μηχανημάτων της KOUIMTZIS Group – FENDT και ο Όμιλος Eunice. Η συνεργασία γίνεται για να παραχθούν στον πρωτογενή τομέα και στην ελληνική βιομηχανία ολοκληρωμένες λύσεις ενεργειακής αυτονομίας και ανεξαρτησίας από το δίκτυο ηλεκτροδότησης.

«H νέα συνεργασία, επεκτείνεται σε λύσεις που περιλαμβάνουν φωτοβολταϊκά πάνελ, αποθήκευση ενέργειας σε σύστημα μπαταριών και έξυπνες συσκευές και εφαρμογές που επιτρέπουν στο χρήστη να ελέγχει και να διαχειρίζεται την ηλεκτρική ενέργεια που παράγει και καταναλώνει με το βέλτιστο τρόπο», σημειώνεται στην ανακοίνωση της συνεργασίας.

Αξιοποιώντας την εμπειρία του στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη λειτουργία συστημάτων αυτονομίας, εφαρμόζοντας τεχνολογίες αιχμής, ο όμιλος Eunice, με αφετηρία το S4S στην Τήλο και το σύστημα Aftonomo by Eunice, αναπτύσσει την ολοκληρωμένη λύση ενεργειακής αυτονομίας και ανεξαρτησίας που θα προσφέρει η KOUIMTZIS Group- FENDT στο δίκτυο συνεργατών της.

H νέα συνεργασία επεκτείνεται σε λύσεις που περιλαμβάνουν φωτοβολταϊκά πάνελ, αποθήκευση ενέργειας σε σύστημα μπαταριών και έξυπνες συσκευές και εφαρμογές που επιτρέπουν στο χρήστη να ελέγχει και να διαχειρίζεται την ηλεκτρική ενέργεια που παράγει και καταναλώνει με το βέλτιστο τρόπο.