Με γνώμονα τις βέλτιστες πρακτικές στην παραγωγή, αλλά και τη συνεχή βελτίωση των εργοστασιακών του μονάδων, ο Όμιλος Σαράντη επενδύει 10 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα και 23 εκατ. ευρώ στην Πολωνία, στοχεύοντας σε μεγαλύτερη αποδοτικότητα και ένα πράσινο αύριο.

Με έδρα την Αθήνα και έχοντας διαγράψει ιστορία άνω των 50 χρόνων στο χώρο, ο Όμιλος Σαράντη αποτελεί μια πολυεθνική εταιρεία καταναλωτικών προϊόντων με διαρκώς επεκτεινόμενο γεωγραφικό αποτύπωμα και κορυφαία brands. Ο Όμιλος δραστηριοποιείται στους κλάδους των καλλυντικών και αρωμάτων, προϊόντων προσωπικής φροντίδας & περιποίησης, προϊόντων οικιακής φροντίδας καθώς και προϊόντων υγείας & φροντίδας, προσφέροντας σε κάθε κατηγορία υψηλής ποιότητας σήματα που είναι κορυφαία στις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Τα τελευταία χρόνια ως αποτέλεσμα του επενδυτικού πλάνου και της συνεχούς εξέλιξης, ο Όμιλος Σαράντη παρουσιάζει έντονη δραστηριότητα σε δεκατρείς χώρες – Ελλάδα, Πολωνία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Πορτογαλία, Ουκρανία και Ρωσία – διατηρώντας τη δυναμική διεθνή του παρουσία και το δίκτυο διανομής του σε περισσότερες από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο. Έτσι, μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες ανάπτυξης ο Όμιλος έχει κατορθώσει να εδραιωθεί ως μία από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες με σημαντική διεθνή παρουσία με κορυφαία brands και συνεργασίες, ενώ συνεχίζει τις επενδύσεις του στην ελληνική και πολωνική αγορά, εκσυγχρονίζοντας περαιτέρω τα εργοστάσια παραγωγής του στις περιοχές των Οινόφυτων και Sroda Wielkopolska, όπου στεγάζεται η θυγατρική του Ομίλου Polipak.

Το εργοστάσιο της Polipak ένα έργο με βιώσιμο χαρακτήρα
Το μεγάλης εμβέλειας έργο στο εργοστάσιο της Polipak- που εξειδικεύεται στην παραγωγή σάκων απορριμμάτων – αφορά στην κατασκευή της νέας εξελιγμένης τεχνολογικά παραγωγικής μονάδας, τη δημιουργία ενός εκσυγχρονισμένου εργαστηρίου R&D και την αγορά νέου αυτοματοποιημένου μηχανολογικού εξοπλισμού υψηλής απόδοσης, για την επάνδρωση του νεοσύστατου εργοστασίου. Τα μηχανήματα προηγμένης ρομποτικής τεχνολογίας, τα οποία αυξάνουν το ποσοστό χρήσης του ανακυκλωμένου πλαστικού, διασφαλίζουν την υψηλή ποιότητα και αντοχή των προϊόντων που παράγονται, εξασφαλίζοντας παράλληλα την παραγωγή προϊόντων με βελτιστοποιημένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο ύψους 23 εκατομμυρίων ευρώ πραγματοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Μεγάλες επενδύσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη
Στην Ελλάδα, η σειρά των επενδύσεων ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ αφορά στην επέκταση των χώρων παραγωγής του εργοστασίου, αλλά και στην αγορά σύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού, για την επάνδρωσή του, στοχεύοντας στη βελτιστοποίηση και την αυτοματοποίηση της παραγωγικής του γραμμής.

Επιπρόσθετα, οι επενδύσεις σε Ελλάδα και Πολωνία πραγματοποιήθηκαν με στόχο να εξυπηρετηθούν οι αυξημένες ανάγκες του Ομίλου στην παραγωγή και στοχεύουν στην αναβάθμιση της ποιότητας των προϊόντων του, μειώνοντας παράλληλα το ενεργειακό του αποτύπωμα. Οι συγκεκριμένες επενδύσεις αναμένεται να έχουν μακροπρόθεσμα θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, στην κοινότητα και στους καταναλωτές και έχουν ως στόχο την συστηματική και σταδιακή μετάβαση στην κυκλική οικονομία για τη δημιουργία περαιτέρω ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων σε μια βιώσιμη βάση. Πάντα με γνώμονα την παραγωγή φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων, μέσω πιο ενεργειακά αποδοτικών διαδικασιών παραγωγής, ο Όμιλος πραγματοποιεί επενδύσεις εναρμονισμένες με την φιλοσοφία των Good Manufacturing Practices (GMPs), εξασφαλίζοντας έτσι μεγαλύτερη ευελιξία.

Με το βλέμμα στραμμένο στη Βιώσιμη Ανάπτυξη
H βιώσιμη ανάπτυξη βρίσκεται στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων του Ομίλου σε όλους τους κλάδους δραστηριοποίησής του: καλλυντικά και αρώματα, προϊόντα προσωπικής φροντίδας & περιποίησης, προϊόντα οικιακής φροντίδας και προϊόντα υγείας & φροντίδας. Ο Όμιλος Σαράντη λειτουργεί με υπευθυνότητα ως προς την κοινωνία και το περιβάλλον, δημιουργώντας αξία για τους προμηθευτές, τους πελάτες, τους καταναλωτές, τους μετόχους και το ανθρώπινο δυναμικό του, ενώ παραμένει πιστός στις δεσμεύσεις και στην εταιρική ταυτότητά του.

Ο Όμιλος βρίσκεται πάντα στην αιχμή των καινοτόμων εξελίξεων, έτσι μέσα από ενδελεχείς μελέτες, προσπαθεί να δημιουργήσει ένα πλάνο στρατηγικών επενδύσεων που θα δημιουργήσουν πολλαπλασιαστική προστιθέμενη αξία σε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς. Ταυτόχρονα, όλες οι επενδύσεις του Ομίλου έχουν στόχο να μετριάσουν το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα κατά τη λειτουργία του, αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο την τεχνογνωσία και εκσυγχρονίζοντας τα εργοστάσιά του, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών όπου δραστηριοποιείται.

Μέσα από αυτό το ταξίδι της συνεχούς εξέλιξης, ο Όμιλος Σαράντη εξακολουθεί να επεκτείνει το γεωγραφικό του αποτύπωμα καθ’ όλη την πορεία του, ενισχύοντας τις επιχειρηματικές του προσπάθειες για ένα πιο πράσινο μέλλον. Στο πλαίσιο αυτό, σχεδιάζει και υλοποιεί μελέτες αύξησης των επενδύσεων του σε όλα τα εργοστάσιά του στο προσεχές μέλλον, μέσω της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών που θα συμβάλλουν στην περιβαλλοντικά υπεύθυνη λειτουργία του.

Εν κατακλείδι, στόχος του Ομίλου είναι να συνεχίσει να αναπτύσσεται και να δημιουργεί αξία, προάγοντας την υπεύθυνη παραγωγή και κατανάλωση. Mε πυξίδα τη βιώσιμη ανάπτυξή του, ο Όμιλος Σαράντη επενδύει σήμερα, για ένα πιο βιώσιμο αύριο. Η επιχειρηματική του δράση και οι στρατηγικές του επενδύσεις βασίζονται στην κοινωνική υπευθυνότητα ενώ είναι πλήρως εναρμονισμένη με τα διεθνή πρότυπα. Με αυτό τον τρόπο, είναι σε θέση να παράγει διαρκώς αξία για τους συνεταίρους του, δείχνοντας πάντα σεβασμό στο περιβάλλον και στην κοινωνία.