Ισχυρές επιδόσεις εμφάνισαν τα Πλαστικά Θράκης το πρώτο εννεάμηνο του 2021, με τα έσοδα του Ομίλου να παρουσιάζουν άλμα, και τα κέρδη προ φόρων να υπερδιπλασιάζονται.
Ειδικότερα, στο ποσό των 341,6 εκατ. ευρώ ανήλθε ο κύκλος εργασιών του Ομίλου από συνεχιζόμενες δραστηριότητες, αυξημένος κατά 34,6%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 96,7 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 84,5%, συγκριτικά με το εννεάμηνο του προηγούμενου έτους. Τα κέρδη προ φόρων (EBT) ανήλθαν σε 81 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 110,8% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της διοίκησης, για το εννεάμηνο του 2021, τα κέρδη προ φόρων σε επίπεδο Ομίλου, που σχετίζονται με τα προϊόντα του υφιστάμενου χαρτοφυλακίου που χρησιμοποιούνται σε εφαρμογές προσωπικής προστασίας και υγείας, ανέρχονται σε 50,7 εκατ. ευρώ.

Ομαλά προχωρά το επενδυτικό πλάνο
Αναφορικά με τις επενδύσεις, προχωράει ομαλά η υλοποίηση του προγραμματισμένου επενδυτικού πλάνου του Ομίλου, αλλά και του επιπρόσθετου έκτακτου επενδυτικού πλάνου ύψους 25,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 21,4 εκατ. ευρώ αφορούν στις επενδύσεις που πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του Ομίλου στην Ξάνθη και 4,1 εκατ. ευρώ στις επενδύσεις στις εγκαταστάσεις του Ομίλου στη Σκωτία.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η Διοίκηση: «είναι πεπεισμένη ότι η υλοποίηση συνολικά των επενδυτικών πλάνων διαμορφώνει συνθήκες ώστε ο Όμιλος να εισέλθει σταδιακά σε μια νέα εποχή ανάπτυξης, βελτίωσης των υποδομών, περαιτέρω επέκτασης των δραστηριοτήτων και βελτίωσης των περιθωρίων κέρδους, συγκριτικά με τα προ πανδημίας επίπεδα. Ταυτόχρονα, η ενδυνάμωση της χρηματοοικονομικής θέσης του Ομίλου αποτελεί τη βάση για την ανάπτυξη και νέων επενδυτικών πλάνων, όπως αυτά θα διαμορφωθούν τα προσεχή έτη, ενέργειες που με τη σειρά τους θα συμβάλλουν στην επιτυχή υλοποίηση της νέας στρατηγικής, πάντα εντός των πλαισίων της κερδοφόρας βιώσιμης ανάπτυξης». Σχετικά με τις προοπτικές για την τρέχουσα χρήση, η Διοίκηση εκτιμά ότι τα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου θα εξακολουθήσουν να παρουσιάζουν ικανοποιητική πορεία και κατά το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης 2021, αν και αναμένεται επιβράδυνση σε επίπεδο κερδοφορίας, συγκριτικά με τα προηγούμενα τρίμηνα του έτους.