«Επιτύχαμε μια εξαιρετική εκκίνηση ως εταιρεία που εστιάζει στην τεχνολογία. Σε ένα περιβάλλον γεμάτο προκλήσεις, κερδίσαμε μερίδιο αγοράς και ξεπεράσαμε σαφώς τον στόχο του καθαρού εισοδήματός μας», δήλωσε ο Roland Busch, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens AG. «Αυτή η δυναμική
θα συνεχιστεί και το χρηματοοικονομικό έτος 2022». Οι παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 26% στα € 19,1 δισ. λόγω της διψήφιας ανάπτυξης σε όλες τις Βιομηχανικές Δραστηριότητες, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 18%, στα € 17,4 δισεκατομμύρια. Τα καθαρά κέρδη ήταν € 1,3 δισ. και τα βασικά κέρδη ανά μετοχή (EPS) ήταν € 1,45.

Όσον αφορά τις προοπτικές της εταιρείας, οι εκτιμήσεις για το 2022 βασίζονται στη συνεχιζόμενη υγιή ανάπτυξη του παγκόσμιου ΑΕΠ και στην προσδοκία ότι οι προκλήσεις για τις επιχειρήσεις από την COVID-19 και τους περιορισμούς της εφοδιαστικής αλυσίδας θα αμβλυνθούν. Με αυτούς τους όρους και την πολύ ισχυρή απόδοσή της το 2021, αναμένει ότι οι βιομηχανικές της δραστηριότητες θα συνεχίσουν την κερδοφόρα ανάπτυξή τους.