Αισιόδοξος δηλώνει ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Ζυθοποιίας Αταλάντης, κ. Θανάσης Συριανός για το κλείσιμο της φετινής χρονιάς, εκτιμώντας ότι το 2021 ο τζίρος της βιομηχανίας θα αγγίξει τα 34 εκατ. ευρώ, αντισταθμίζοντας την περσινή συρρίκνωση πωλήσεων λόγω πανδημίας. Στο πλαίσιο παρουσίασης της νέας, υπερσύγχρονης γραμμής παραγωγής, ο κ. Συριανός έκανε λόγο για ιστορικό ρεκόρ στα EBIΤDA, τα οποία θα διαμορφωθούν γύρω στα 5 εκατ. ευρώ, ενώ προέβλεψε ότι η ανάκαμψη του κλάδου θα συνεχιστεί και το 2022, με όχημα τον τουρισμό.

Το ιστορικό εργοστάσιο, που δημιουργήθηκε στη δεκαετία του 1980, έχει εξελιχθεί σήμερα σε μια από τις πιο σύγχρονες παραγωγικές εγκαταστάσεις στη βαλκανική, μετά την ολοκλήρωση ενός μεγαλεπήβολου, επταετούς επενδυτικού πλάνου ύψους 29,8 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, η μεγαλύτερη ανεξάρτητη ελληνική ζυθοποιία, στο πλαίσιο της διαρκούς ανάπτυξής της, εγκατέστησε στο εργοστάσιό της στην Αταλάντη Φθιώτιδος δύο νέες, state of the art γραμμές παραγωγής, διαθέτοντας πλέον ένα δυναμικό μεγαλύτερο των 800 εκατόλιτρων μπίρας το χρόνο.

Τελευταία προσθήκη είναι η γραμμή παραγωγής φιαλών αξίας 10 εκατ. ευρώ, η οποία ολοκληρώθηκε εν μέσω πανδημίας, ξεκινώντας κανονικά τη λειτουργία της το περασμένο καλοκαίρι. Η εν λόγω γραμμή παράγει 28.000 φιάλες των 200 ml, 24.000 φιάλες των 330 ml και 18.000 φιάλες των 500 ml ανά ώρα, ενισχύοντας τόσο την παραγωγική δυναμικότητα της ζυθοποιίας, όσο και την ποιότητα του τελικού προϊόντος, τόνισε ο κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, Διευθυντής Ποιοτικού Ελέγχου της ΕΖΑ, στο πλαίσιο ξενάγησης στο εργοστάσιο. Σύμφωνα με τον ίδιο, πραγματοποιούνται περισσότερες από 25.000 αναλύσεις και ποιοτικοί έλεγχοι κατά τη διαδικασία της παραγωγής ετησίως.

Το παραπάνω επενδυτικό σχέδιο είχε ξεκινήσει το 2015 με την εγκατάσταση της γραμμής παραγωγής συσκευασιών αλουμινίου, κόστους 5 εκατ. ευρώ, η οποία παράγει 30.000 κουτάκια των 330 ml και 28.000 κουτάκια των 500 ml ανά ώρα. Σημειώνεται ότι περισσότερα από 4.000 τ.μ. είναι αφιερωμένα στη νέα γραμμή παραγωγής, εγκυτίωσης και εμφιάλωσης. Στη φάση αυτή, η ΕΖΑ βρίσκεται σε πρώιμες συζητήσεις για τη διαμόρφωση του νέου της επενδυτικού πλάνου, το οποίο ωστόσο, όπως τονίζει ο κ. Συριανός, θα εξαρτηθεί από τις ανάγκες της αγοράς, τις εξελίξεις στον τομέα της συσκευασίας και το λανσάρισμα νέων προϊόντων (αυτή την περίοδο πειραματίζονται με τη δημιουργία ενός νέου είδους μπύρας με βάση την ελληνική σταφίδα).