Την άμεση αύξηση της παραγωγής άνθρακα ξεκίνησε η Κίνα για να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση που απειλεί τα εργοστάσια στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, αναγκάστηκε να υποχωρήσει έναντι των υποσχέσεων που έχει δώσει ότι η χώρα του θα κινηθεί σε πιο πράσινες πολιτικές για την κλιματική αλλαγή.

Οι αξιωματούχοι του τομέα Ενέργειας στην Εσωτερική Μογγολία, μία από τις μεγαλύτερες κινεζικές περιοχές παραγωγής άνθρακα, έδωσαν εντολή σε 72 τοπικά ανθρακωρυχεία να επεκτείνουν τη χωρητικότητά τους κατά 100 εκατομμύρια τόνους, σύμφωνα με τους Securities Times.

Η τελευταία προσπάθεια των κινεζικών αρχών για την καταπολέμηση των σοβαρών ελλείψεων ενέργειας έρχεται ως συνέπεια των απανωτών αναστολών εργασίας σε πολλά εργοστάσια παραγωγής υψηλής τεχνολογίας, ενώ πολλά άλλα αναγκάστηκαν να μειώσουν τις εργασίες τους.
Επιπλέον οι διακοπές ρεύματος επηρέασαν και τα νοικοκυριά σε περιοχές της βορειοανατολικής Κίνας, ενώ εκδόθηκαν προειδοποιήσεις ότι θα μπορούσαν να «ξεμείνουν» από ρεύμα ακόμα και κρίσιμες βιομηχανίες, όπως η παραγωγή τροφίμων.