Η εφαρμογή των προγραμμάτων «Εξοικονομώ» και η μεγέθυνση της αγοράς φωτοβολταϊκών βρίσκονται πίσω από τη διψήφια ανάπτυξη της Μεταλουμίν το 2020. Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία, ο κύκλος εργασιών της διαμορφώθηκε σε 13.441.458,40 ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 32,1% σε σχέση με τη προηγούμενη χρήση, τα μικτά κέρδη αυξήθηκαν κατά 40,45% στα 2.391.812,89 ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 726.656,87 ευρώ. Η επίδοση αυτή οφείλεται αφενός στην αύξηση των πωλήσεων αφετέρου σε κινήσεις εξορθολογισμού της εφοδιαστικής αλυσίδας και της διαδικασίας παραγωγής.

Η Μεταλουμίν δραστηριοποιείται στην αγορά προφίλ αλουμινίου για αρχιτεκτονικές εφαρμογές (κουφώματα) και βιομηχανικές εφαρμογές (ειδικό προφίλ), καθώς και στην παραγωγή βάσεων φωτοβολταϊκών συστημάτων. Στο ειδικό/βιομηχανικό προφίλ, του οποίου οι πωλήσεις παρουσιάζουν αυξητική πορεία, συνεχίστηκε ο εμπλουτισμός της παλέτας προϊόντων, σε συνεργασία με υφιστάμενους και νέους πελάτες.

Στον τομέα κατασκευής βάσεων φωτοβολταϊκών συστημάτων, σχεδιάζονται νέα συστήματα τόσο σε σταθερές όσο και σε κινούμενες βάσεις με βάση την τεχνολογία των κινούμενων ηλιοστατών Φ/Β πετασμάτων (trαckers).

Καλά κρατεί η αύξηση του τζίρου
«Για το 2021 η Μεταλουμίν προσβλέπει σε περαιτέρω αύξηση των οικονομικών της μεγεθών, παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας του COVID 19 αλλά και της αναστάτωσης στην αγορά των πρώτων υλών και της ενέργειας», επισημαίνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας Κώστας Κυριαζής και προσθέτει: «Η συνέχιση του εξοικονομώ – αυτονομώ, η τόνωση της ζήτησης για φωτοβολταϊκά συστήματα λόγω επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και το άνοιγμα νέων αγορών στο εξωτερικό δείχνουν ότι η φετινή χρονιά θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη.

Ήδη για το Α΄ εξάμηνο του 2021, ο κύκλος εργασιών της ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ παρουσιάζει αύξηση 30%, ενώ ο μέσος όρος των εργαζομένων της αυξήθηκε πέρυσι από 63 σε 90 άτομα, και ήδη εντός του 2021 έχει ξεπεράσει τους 100».