Τη διανομή μερίσματος €0,10 λεπτών ανά μετοχή στους μετόχους της εταιρείας από τα κέρδη της χρήσης 2020 καθώς και τη διανομή ποσού €153.000 από τα κέρδη της χρήσης 2020 σε διευθυντικά στελέχη ενέκρινε, μεταξύ άλλων, η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ.
Στο πλαίσιο της ΓΣ, η διοίκηση εμφανίστηκε αισιόδοξη για το 2021, εκτιμώντας ότι τα αποτελέσματα του Ομίλου θα κινηθούν και στο δεύτερο τρίμηνο της χρήσης με θετικό πρόσημο, διατηρώντας τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου.

Σημειώνεται ότι οι πωλήσεις του Ομίλου Π. Πετρόπουλος κατά το α΄ τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 34,2% και ανήλθαν σε €29,0 εκατ. από €21,6 εκατ. στις 31.3.2020. Πάντως, ο πρόεδρος της εταιρείας, κ. Μιχάλης Οικονομάκης αναφέρθηκε σε ζητήματα που έχουν προκύψει στην εφοδιαστική αλυσίδα, όπως αύξηση μεταφορικού κόστους, άνοδος τιμών, αλλά και ελλείψεις προϊόντων, που ενδέχεται να επηρεάσουν το β΄ τρίμηνο αλλά προβλέπεται να αμβλυνθούν σταδιακά.

Όσον αφορά στο 2022, σύμφωνα με τον κ. Οικονομάκη, τότε αναμένεται η Πέτρος Πετρόπουλος να δει τα πρώτα θετικά αποτελέσματα από την επέκταση στον χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων. Υπενθυμίζεται ότι ο Όμιλος έχει ξεκινήσει ήδη δύο σημαντικές συνεργασίες στο χώρο της ηλεκτροκίνησης με την BYD, (Build Your Dreams) και με τη Maxus, μέλος του μεγαλύτερου ομίλου κατασκευής αυτοκινήτων στην Κίνα της SAIC, που πρωταγωνιστεί στην κατασκευή κυρίως ηλεκτροκίνητων επαγγελματικών οχημάτων (Vans).

Τέλος, ο κ. Οικονομάκης αναφέρθηκε στην ετοιμότητα του Ομίλου απέναντι σε νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες. «Θα μπορούσαμε να παίξουμε κυρίαρχο ρόλο στο μέτωπο των εξαγορών και των συγχωνεύσεων», είπε χαρακτηριστικά.