Στην ολιστική προσέγγιση, που συνδυάζει οικονομική με βιώσιμη ανάπτυξη στο σύνολο της αλυσίδας αξίας της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, αλλά και στην αναπροσαρμογή του επενδυτικού της πλάνου με φόντο την πανδημία αναφέρθηκε η διοίκηση της βιομηχανίας, στο πλαίσιο της παρουσίασης της Έκθεσης Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2019-2020.
Στο παραγωγικό της κομμάτι, σύμφωνα με την έκθεση, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία μειώνει διαρκώς την κατανάλωση ενέργειας, επιτυγχάνοντας το 2020 έναντι του 2019, μείωση των Scope 1 εκπομπών CO2 κατά 21% και μείωση 14,4% για τις Scope 2. Επίσης, η εταιρεία ανακύκλωσε το 89% των αποβλήτων της, μείωσε τις αναλήψεις νερού κατά 21% για το 2020 σε σχέση με το 2019, αλλά και τις απορρίψεις κατά 23%. Επίσης, το 95% των φιαλών που εμπορεύεται, είναι επιστρεφόμενες.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία συνεχίζει να επενδύει στην μετάβασή της προς τη βιωσιμότητα, παρότι, όπως σημείωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος, Αλέξανδρος Δανιηλίδης, υπήρξε μια αναπροσαρμογή στο επενδυτικό της πλάνο το 2020, λόγω της μείωσης μεγεθών που επέφερε η πανδημία. Πιο συγκεκριμένα, εκτίμησε ότι το τριετές πλάνο (2019-2021), διαμορφώθηκε από τα 43 εκατ. ευρώ που ήταν αρχικά, στα 38 εκατ. ευρώ.

Πάντως, χαρακτήρισε την πορεία της εταιρείας εμφανώς βελτιωμένη φέτος, λέγοντας ότι «ο κλάδος της ζυθοποιίας στην Ελλάδα είναι ευχαριστημένος από το 2021». Αναφορικά με τις μελλοντικές επενδύσεις, ειδικά στο κομμάτι της κατανάλωσης ενέργειας, σημείωσε ότι, λόγω της διαρκούς εξέλιξης των διαθέσιμων τεχνολογιών, βρίσκονται σε συνεχή διάλογο ως προς το τι είναι καταλληλότερο για την παραγωγική διαδικασία της εταιρείας.

Από πλευράς του, ο Γιάννης Γεωργακέλλος, Διευθυντής Επικοινωνίας και Εταιρικών σχέσεων της ζυθοποιίας, τόνισε ότι φέτος «έτρεχαν» οκτώ διαφορετικά προγράμματα για την μείωση της κατανάλωσης νερού στα εργοστάσια της Πάτρας και της Θεσσαλονίκης, τα οποία θα αυξηθούν το 2022. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο θέμα της επιβολής του συστήματος εγγυοδοσίας (DRS), το οποίο πρόκειται να τεθεί σε ισχύ από τον Ιανουάριο του 2023, επηρεάζοντας σημαντικά τον κλάδο, και για το οποίο η Ένωση Ελλήνων Ζυθοποιών έχει φτιάξει σχετική ομάδα εργασίας.