Την ίδια χρονιά που η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ ανέβηκε στο θρόνο, η πρώτη τεχνητή καρδιακή βαλβίδα εμφυτεύτηκε στις ΗΠΑ και το μιούζικαλ “Singin’ in the Rain” ενέπνευσε εκατομμύρια θεατές στον κινηματογράφο, γράφτηκε ιστορία και στη Γερμανία με την εναρκτήρια διοργάνωση της Κ, η οποία φιλοξενήθηκε στο Duesseldorf από τις 11 έως τις 19 Οκτωβρίου 1952.

Εκείνη την εποχή, κανείς δεν υποψιαζόταν ότι αυτό το εκθεσιακό γεγονός που μόλις είχε ξεκινήσει θα εξελισσόταν στην κορυφαία εμπορική έκθεση για τη βιομηχανία πλαστικών και καουτσούκ παγκοσμίως.

Σήμερα, η έκθεση K στο Duesseldorf αποτελεί την πιο σημαντική πλατφόρμα πληροφόρησης και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της βιομηχανίας πλαστικών και καουτσούκ παγκοσμίως.

Η θέση της ως η κορυφαία εμπορική έκθεση για ολόκληρο τον κλάδο, όπου η θεματική ηγεσία και η καινοτομία συμβαδίζουν για να ανοίξουν το δρόμο για τα οράματα του μέλλοντος, είναι αδιαμφισβήτητη. Σε καμία άλλη πλατφόρμα οι διεθνείς συμμετοχές δεν είναι τόσο υψηλές όσο στο Duesseldorf. Για την K 2022, από τις 19 έως τις 26 Οκτωβρίου αναμένονται περίπου 3.000 εκθέτες από 61 χώρες και το εκθεσιακό κέντρο του Duesseldorf είναι πλήρες από κρατήσεις.